torstai 7. heinäkuuta 2016

Laskettuaika ylitetty ja odottelu sen kun jatkuu!

R jäi viime perjantaina töistä lomalle ja nyt sitten saadaan nauttia toistemme seurasta oikeen kunnolla seuraavat 7 viikkoa (kesäloma+isyysloma) ja toivottavasti myös pian meidän pikku Papun seurasta.
Loma aloitettiin oikeen kunnon "rentouttavalla"  siivouspäivällä; 4 tunnin auton sisätilojen siivouksella! Se kyllä toimi hyvin sen päivän rasitteena, mutta kostautui sit kuitenkin illalla kovina selkäkipuina. No nyt on ainakin auto siisti! Siitä olikin hieman aikaa, kun ollaan meijän auto kunnolla sisältä pesty/siivottu. Toi auto on ollu meillä nyt viitisen vuotta ja en kyllä muista kertaakaan, että oltais sitä tolleen kunnolla siivottu. Pestiin penkit vesipesurilla ja muutenkin pyynättiin pakun hytti ja kontti putipuhtaaksi.
Nyt oon koittanut tehdä joka päivä ja ilta kunnon reippaan kävelylenkin ja aloitin myös muutama päivä sitten juomaan vadelmanlehtiteetä, kun luin jostain, että se voisi edistää synnytyksen käynnistymistä tai ainakin vahvistaa supistuksia. Nyt on siis menossa rv 40+1 eli vauva voi syntyä jo hetkenä minä hyvänsä. Kotikonstien käyttökään ei siis liene pahasta enää tässä vaiheessa ja parashan se olisi, että vaavi syntyisi luonnollisesti ilman, että synnytys joudutaan erikseen käynnistämään. Ja saahan näillä ainakin aikaa paremmin kulumaan, jos ei muuta. Saunottu on myös paljon ja tänään kokeilin myös tulista ruokaa. Ja alaselkää oon hieronu, joka päivä, istumalla tossa meillä lainassa olevassa hierovassa tuolissa. Sillä oon kyl saanu aikaseksi muutamia kovempia supistuksia ja ainakin selkäjumin auki.
 
Ollaan oikeestaan tällä viikolla suurimmaksi osaksi siivoiltu ja katottu leffoja. Ja sit tietty odoteltu uutta tulokasta. Aikaa ollaan koitettu siis kuluttaa siivoamalla ja netflixistä on myös tullut katsottua aika paljon leffoja ja modern familyä (ties kuinka mones kerta tää on, kun sitäkin taas uusiksi katon). Muutama päivä sitten alotettiin viaplayn ilmaset kuukaudet (babyboxissa saatiin kuponki, joka oikeutti viaplayn 2kk:n ilmaseen katseluun.) Ollaankin nyt katottu jo muutama leffa sieltä ja tarkotus olisi nyt ennen nukkumaan menoa katsoa vielä joku leffa kans.
Eilen mun yksi hyvä ystävä kävi meillä täällä Lahessa vierailemassa, joka oli kyl tosi kiva piristys, sillä kyllä tää odottavan aika käy pitkäksi. Viime viikollakin sain vastaanottaa vieraita, kun ystäväni ja pieni kummityttöni kävivät piipahtamassa, ja tuomassa iloa tämän väsyneen odottavan mamman päivään. Tänään käytiin R:n kanssa moikkaamassa myös erästä ystävää ja hänen uutta hauvavauvaa. Oli kyllä tosi söpö piski! On ne koiranpennutkin kyllä niin suloisia, niin kuin ihmisenkin pennut :D Ollaan siis myös koitettu keksiä aina joka päivälle jotain menoa, että tää odottelu ei tuntuisi niin pitkältä.
Laskettuaika on nyt siis ylitetty ja meneillä on raskausviikko 41. Alkaa kyllä tää odottelu jo pikku hiljaa riittää ja olisi vaan niin mukava saada pikkuinen jo luoksemme. Huomenna olisi sitten neuvola ja se onkin sitten tän raskauden viimeinen eli jos yliajalle pahasti mennään niin sit siirrytäänkin jo äitiyspoliklinikan puolelle asioimaan. Ja neuvolaan mennäänkin sitten seuraavan kerran vasta vauva kainalossa.
Tässä tällainen pikainen tilanne katsaus tai ainakin jotain sekavaa höpinää. Ja odottelu siis vaan jatkuu! Olisipa kyllä hienoa, jos synnytys vaikka vielä tänä yönä lähtisikin käyntiin, eikä huomenna tarvisikaan neuvolaan mennä, vaan saatais lähteä suoraan sairaalaan synnyttämään. Toiveajatteluahan tää vaan on, mutta eihän sitä koskaan tiedä!
Mutta nyt leffan kimppuun ja sitten nukkumaan! Ja toivon mukaan tänä yönä saisin hieman nukuttuakin!
Öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti