tiistai 14. kesäkuuta 2016

Ikea-reissu ja makuuhuoneen uusi look

Jos Ikeaan haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt...siis siihen kuinka kauan siellä pystyykään viettämään aikaa. Se meidän toissa viikonloppunen reissuhan kesti sen lähemmäs neljä tuntia. Tavattiin mun vanhemmat siinä pyöröovilla klo 12 ja siitä se kiertäminen sitten alkoi. Löydettiin uusi tietokonepöytä meidän makkariin, joka siis on sellanen aivan minimaalisen kokoinen, vaan 75 cm leveä, johon just ja just mahtuu meijän näyttö ja näppäimistö. Sitten ostettiin myös yksi 120cm leveä seinähylly, joka sijoitettiin tohon meijän ruokapöydän yläpuolelle. Pakko alkaa käyttää seinätilaa hyödyksi, kun lattiatilaakaan ei enää kauheesti oo vapaana. Oltais myös ostettu yksi kapeampi seinähylly, mutta sen kiinnitysosat oli valitettavasti lopussa, joten jäi sit koko hylly ostamatta. Haluisin nimittäin tohon pinnasängyn yläpuolelle kans jonkun hyllyn, johon vois pistää jotain pehmoleluja, valokuvakehykset ja muuta pientä rekvisiittaa. Ostettiin parvekkeelle sellainen säilytysarkku/-penkki, jonka mahdollisesta hankinnasta oon muistaakseni jo aikaisemminkin maininnut, ja ostettiin sen päälle myös istuinpehmusteet. Siihen voidaan sitten laskea vauva kantokopassa päiväunilleen ja muutenhan sitä voi käyttää penkkinä sekä sen sisälle voi säilöä jotain ulkorojua.
Parvekkeen uusi säilytyspenkki
No sitten siihen Ikea-reissun päätarkoitukseen eli pinnasängyn ostoon. Vauvantavara-osastolla vierähti myös aika kauan aikaa ja mukaan lähti paljon muutakin oheistavaraa kuin vain se pinnasänky. Päädyttiin Sundvik-nimiseen kiinteä päätyiseen pinnasänkyyn. Se vaikutti meille parhaalta vaihtoehdolta ja sen ulkonäkö miellytti meitä molempia. Väriksi valittiin valkoinen, tai mä valitsin, sillä R olis halunnu ruskean, mutta tässä asiassa mä kumminkin sain luvan päättää. Valitsemamme pinnasängyn pohjan saa kahteen eritasoon ja toisen laidan saa tarvittaessa irti. Eli pinnasänkyä voi käyttää taaperopetinä, kun lapsi vähän kasvaa ja osaa itse kulkea sänkyyn ja pois.
Pinnasänkyyn ostettiin Vyssa snosa -patja, jossa on kaksi erilaista puolta. Toinen puoli on munakennomainen, jonka ansiosta ilma kiertää paremmin ja se myös lievittää kehoon kohdistuvaa painetta. Toinen puoli on tasainen. Patjassa on myös konepestävä päällinen, jonka ansiosta patja on helppo pitää puhtaana. Me hankittiin pinnasänkyyn myös petauspatja, muutama muotoonommeltu lakana, helmalakana ja laitapehmuste. 

Pinnasänky

Äitiyspakkauksen vuodelaatikko saa toimia vaavin ensisänkynä. Laatikkoa ympäröi reunapehmuste, joka on myös aikoinaan ollut mun ja sisarusteni ensisänkyä koristamassa.

 
Ikeasta mukaan lähti myös itkuhälytin, joka oli sillä hetkellä tosi hyvässä tarjouksessa. Alkuun oltiin mietitty, että ei me välttämättä itkuhälytintä tarvita, mutta kun niin hyvään hintaan saatiin, niin ostettiin sellainen sitten kumminkin. Onhan se kyllä ihan kätevä kapistus esim. parvekkeella nukuttamista varten, niin ei tarvitse kokoajan olla korvat höröllä, että jokohan se vaavi on herännyt. 

Vanhempani kustansivat oikeestaan kaikki vauvantarvikkeet, jotka tällä reissulla ostettiin eli suuri kiitos siitä heille! Kyllä nyt kehtaa vauva jo maailmaan saapua, kun on oma petikin jo valmiina oottamassa. Ai niin ja saihan vaavi tältä reissulta vielä toisen unipussinkin! Itse olen joskus aikaisemmin jo yhden ostanut, sekin on Ikeasta. Mielestäni tuo unipussi kuulostaa ihan kätevältä vaihtoehdolta peitolle, sillä sitä vauva ei saa heti päältään pois potkittua ja sen pitäisi muutenkin kuulemani mukaan rauhoittaa lasta. Yösyötökin luulis menevän paremmin kuin lämpötila ei vaihtele, kun peitto seuraa mukana. Aion ainakin kokeilla tuota unipussia vauvalla ja katsoa osoittautuuko se käytännölliseksi. Unipussi on myös kätevä ottaa mukaan, jos yövytään jossain muualla kuin kotona. Voisin sitten myöhemmin tulla kertomaan käyttökokemuksia unipussista, kun vauva on syntynyt ja unipussi on saatu kokeiluun.

vauvan unipussit
Ikeassa vierähti niin paljon aikaa, että lähdettiinkin siitä sitten suoraan ajelemaan takaisin Lahteen. Oltiin kyllä hieman väsyneitä siitä kiertelystä ja mulla oli sen jälkeen myös jalat ihan turvoksissa. Eli ei siis mentykkään enää vanhempieni luokse kylään sillä kertaa, mutta syötiin Ikeassa kuitenkin yhdessä shoppailun välissä. Syötiin possunleikkeet ja jälkiruoaksi pehmikset.
 
Kun päästiin kotiin, alettiin heti R:n kanssa kasata hankittuja kalusteita ja laittamaan makkaria uuteen uskoon. Kokeiltiin aluksi, sitä aikaisemmassa päivityksessänikin esittelemää järjestystä, mutta se ei osoittautunutkaan niin hyväksi suunnitelmaksi. Sitten kokeiltiin vaihtaa pinnasängyn ja työpöydän paikkaa. Löydettiinkin paras mahdollinen järjestys, jolla kaikki kalusteet saatiin mahtumaan ja, joka vaikutti hyvin toimivalta ratkaisulta. Tässä vielä muutama kuva makkarin uudesta järjestyksestä ja sisustuksesta:




Pinnasänkyyn pitäisi vielä asentaa viime viikolla ostamani verhotango ja ommella verho. Haettiin eilen illalla mun ompelukone häkkivarastosta ja nyt pitäisi sitten tsekata sen kunto ja alkaa ompelemaan. Ehkäpä me jossain vaiheessa vaavin sänkyyn verhot saadaan, ja jos ei, niin sitten laitan verhotangon mukana tulleen verhon sänkyä koristamaan. En kuitenkaan ihan vielä heitä hanskoja tiskiin, sillä voihan olla, että musta kehkeytyy vielä hyväkin ompelija...mutta vahvasti kyllä epäilen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti